V šolskem letu 2015/2016 bomo na naši šoli, pod okriljem DMFA, organizirali tekmovanje iz znanja naravoslovja Kresnička za učence od 1. do 3. razreda.

Tekmovanje bo potekalo v četrtek, 9. 2. 2017 ob 11.00 in traja 45 minut. Za šolsko leto 2016/2017 je upravni odbor DMFA Slovenije določil višino prijavnine 1,50 € (z vključenim DDV) na tekmovalca.

Tekmovanje poteka le na šolski ravni. Najuspešnejši tekmovalci na šolskem tekmovanju prejmejo (v skladu s Pravilnikom) bronasto priznanje.

Naloge, ki jih učenci rešujejo na tekmovanju, so pretežno izbirnega tipa. Bistven del tekmovanja so eksperimenti, ki jih učenci lahko izvedejo doma ali v šoli. Za vsako tekmovalno skupino so v razpisu objavljena navodila za izvedbo treh naravoslovnih poskusov.

1. razred 2. in 3. razred
Žejni medvedki 1 Žejni medvedki 2
Kaj je v prsti Zemeljska prst
Stabilnost Ravnovesna lega

Cilji in namen tekmovanja

  • širjenje znanja in poglabljanje že osvojenih znanj tudi nad zahtevnostjo rednega programa na področju naravoslovja za OŠ,
  • primerjanje znanja med učenci na področju naravoslovja,
  • popularizacija naravoslovja,
  • odkrivanje in spodbujanje za naravoslovje nadarjenih učencev,
  • spodbujanje in popularizacija eksperimentiranja,
  • izpopolnjevanje v eksperimentalnem delu,
  • motivacija za nadaljnje poglabljanje znanja s področja naravoslovja

Za učence, ki se bodo prijavili na tekmovanje, bodo v januarju in februarju (do 9.2.)  za vsako starostno skupino  posebej (1.r, 2.r, 3.r)  3 delavnice , ki bodo služile pripravi na tekmovanje. Na delavnicah bomo naredili vsaj tri poskuse, ki so predvideni za letošnje tekmovanje. Učenci se bodo ob izvedenih poskusih in dodatni razlagi pripravili na tekmovanje.

vodja tekmovanja: Vanja Jovićević

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)