Erasmus logoŠpanski učenci in učitelji srednjLogo 8 - winnere šole Pla de les Moreres so gostili uvodno srečanje projekta Get moving! Take part in the future.

Mestece na obrobju Barcelone Vilanova del Cami je za 5 dni združilo učence in učitelje iz šestih držav, ki sodelujemo v projektu in sicer iz Slovenije, Španije, Finske, Latvije, Poljske in Portugalske. Osnovno šolo Nove Fužine so zastopali učenci 7.- 9. razreda, Kaja Donoša, Arian Ceroviku in Liana Piltz ter učitelji Irena Babnik, Jernej Šoštar in Tadej Šeme.

V okviru obsežnega delavnega programa, katerega rdeča nit je bila tema »svoboda govora«, so učenci predstavili svoja mnenja na konferenci, njihovi izdelki so bili predstavljeni na javni razstavi, udeležili so se delavnice izdelovanja grafitov, sodelovali na javni kulturni prireditvi in oblikovali manifest. Poleg vseh omenjenih rezultatov so učenci tekom srečanja med seboj stkali neprecenljive prijateljske vezi in pridobili jezikovne izkušnje.

Učitelji smo se na projektnih sestankih poglobili v sam namen, vsebino in cilje projekta, njegove naloge ter se usklajevali glede vseh aktivnosti, ki jih bomo izvajali kot mentorji učencem v posameznih šolah ter vsebinsko  in organizacijsko načrtovali prihodnja mednarodna srečanja.

Po 1. mednarodni izmenjavi učencev in projektnem sestanku učiteljev polni novih izkušenj, idej in izzivov gledamo naprej, saj se bomo že maja 2017 na osnovni šoli Nove Fužine preizkusili v vlogi gostiteljev.

 

Za »Get Moving! Take Part in the Future« projektni tim učencev in učiteljev OŠ Nove Fužine
koordinatorica Irena Babnik

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)